Skridskor



Idag har ja åkt skridkort (: Det var typ 3, 4 år sen ja åkt sist och jag har glömt hur kul det igentligen är. Trodde jag skulle vara bambi på hal is, men blev förvånad över hur bra det gick. Dock kan jag fortfarande inte stanna och varje gång jag försöker med det så blir det en piruett. Haha!

Fransförlängning!

Hej !

Kommer ni ihåg att jag skulle göra fransförlängning i skolan i onsdags? Jag tycker att det blev ballt. Behöver inge mascara på fransarna längra (:  Så här blev det i alla fall:



Ne nu ska jag åka i väg snart. Ska spela match och de är samling kl: 13.00. 
Vi höres (: 

Torsdag

En stressig dag har det varit idag. Fick i och för sig en riktigt skön sovmorgon, började skolan vid 12.40. Då var det först ut idrott som jag och mina två klasskompisar Ida och Nathalie höll i. Det blev väldigt lyckat (: Sedan hade ja dubbellektion i svenska. Efter skolans slut vid 4 så han jag till och med träffa Lisa ett litet tag (träffar henne inte så ofta längre). Kom hem igen vid kvart i 6, kastade i mej maten och bytte om för att sedan åka till träningen som började vid 7. Vi slutade även en 10 min tidigare ifrån den så att alla skulle hinne hem till matchen mellan sverige och kroatsien (26-30 blev det) och nu äntligen kan ja ta det lugnt. sitter och kollar på  svt2 " undergången - hitler och tredje rikets fall "

Body jam


Kom precis hem ifån gymet. Är helt slut! Fick lära mej den nya koreografin till Body jam idag. Den var inte lätt, kände mej som en gammal tant i början. haha! Men det är skit kul :)

För er som minte vet vad body jam är för nått så får ni veta det nu.

Body jam (BJ) är en dansarobic med attityd och olika dansstilar enligt Les Millis internationela koncept. BJ är förkoregraferat danspass uppdelat i uppvärmning, en upptempodel för att få upp flåset, en hiphopinspirerad dans del och slutligen stretchning. Träningen håller på i en timme. (jag lovar er att man blir riktigt trött) Och var tredje månad byter Les Millis ut konceptet och serverar en ny fräch koreografi.



Haha

Idag har jag och Ida fassnat för en låt som vi har gått och sjungit på hela dan (: . Vi har dessutom gjort om den lite gran haha!

" I party like a popstar
Look like a barbiegirl
Play like a superstar
Fuck like a pornstar
Baby I'm a princess "





Nu sitter vi och väntar på att börja frisörlektinonen ska börja. Och idag ska vi göra fransförlängning. Jippi! (:

Vuxenpoäng?

Får man vuxenpoäng om man tycker om inredning? Om man gillar att gå och kolla i inredningsbutiker och titta? I alla fall tycker jag om att göra det. Det är så mysigt på något sett bland alla små ptylar som; ljus, lampor, vasar, muggar, glas, tavlor , prydnadsgrejer etc....
Man kan lixom drömma sig in i hur drömlägenheten kommer att se ut när ja flyttar hemmifrån.

mamma sa precis att jag kommer att vara en liten modenisse när jag flyttar hemmifrån.. hahaha!




Hur snygga är inte muggarna ifrån Filippa K?


Ett coolt smyckesträd


En Alvar Alto Vas

Praktik (:

Idag är det fredag och praktik som gäller (: Jag började 8,30 men kom inte hem först vid 4. (Tiden går så fort när man har kul!)  Jag får göra allt möjligt där ex: ta klipp- och färgkunder, boka in tider, svara i telefon etc... Min handledare som jag har hjälper även mej med nya tips och triks hela tiden (lär mej alltid något nytt när jag är där).
Det känns verkligen att jag har valt rätt linje (:

Gesällen

Fick redan idag ett papper om ansökan till gesällbrevet som man måste skicka in snarast för att få plats till vårens gesällprov. Men det knepigaste med allt är att ja inte riktigt vet än om jag vill göra gesällen just nu eller om jag ska vänta tills hösten eller nästa vår, så att jag hinner få lite yrkeserfarenhet?

Jag har typ redan modeller till alla moment men jag är inte helt säker på att jag kommer att hinna tidsmessigt när det väl gäller. Men jag är inne på en idé om att göra provet nu i vår och klara så mycket som möjligt för att sedan göra om prov bara på det jag har missat till hösten. För att då blir det kanske 2, 3 moment som ja kan koncentrera mej på till hösten istället för 8 som det är vid första tilfället.
 
Ett annat halft problem är att det kostar ca 2000- 3000kr att göra det första gången och sen vid omprov kostar det 1000kr. Men det kan jag nog lösa (:

För den STORA fördelen med att ha ett gesällbrev är att om man blir anstäld frisör så får man 4000kr mer i månaden än om man inte skulle ha gesällen. Och för det andra så kan gesällbrevet översättas till olika språk så att man kan jobba utomlans som frisör :D


En ledig dag!

Idag är det tisdag och det betyder en ledig dag för mej. Jag är ledig varje tisdag för att i början av året så lyckades jag och mina klasskompisar övertala våran lärare att vi kunde ha en dubbel lektion på torsdagen, så slipper man åka till skolan för en timmes svenska varje tisdag och det gick hon med på :D
Det är väldigt skönt och man hinner få saker och ting gjort. Så idag har jag inte gjort så mycket mer än tvättat och pluggat lite haha...     
Vad har ni gjort denna tisdag då?

Puss&Kram

Såg detta youtube klipp och jag kunde inte sluta att garva. Det är verkligen klockrent! Humor på högnivå





Måndag

Tittade precis klart på prison break. Det var lika spännande och bra som vanligt, men shit va hände på slutet? och vad kommer att hända i nästa avsnitt? Det är i alla fall tur att det inte var det sista avsnittet på denna säsong..
Jag har följt prison break ända sen första programmet hösten 2005! hehe...
Är det någon mer än jag som har följt det så länge??

Puss&Kram

















Favorit just nu!



Det här är en lugn och skön låt av Metallica som spelas flitigt av mej ;)

08-01-09

Så nu var den första skoladagen år 2009 avklarad (:
Som jag skrev i mitt tidigare inlägg var det en lugn och skön dag helt enkelt .

Just nu sitter ja helt slut vid min dator. Har inte tränat på hela lovet och i dag så hade vi boxning på idrotten och sen på kvällen hade jag 1,5 timme handbollsträning. Riktigt roligt men jobbigt (: kommer nog att ha lite träningsvärk imorgon.

Puss & Kram

Skola imorgon

Så var mitt sista jullov över. Skönt och komma i ordning igen, men trist och veta att jag aldrig mer kommer att ha ett jullov  :( Men jag har verkligen tagit det lugnt och sovit ut. Skönt!   Jag har massor av roliga saker att se fram emot till våren ex: studenten, studentskivan, Gesällen teori och Gesällprovet. :D

Skola imorgon men det blir en lugn dag. Börjar 12:40 med idrott och efter det har jag 2 timmar svenska :) 





Nedräkningen tills nästa lov har redan börjat!!!

Städning



Ida har ja bara städat mitt rum. Hatar och städa så därför tar det typ en hel dag. Men det är en sak som är lite roligt och det är att jag alltid möblerar om när jag städar. Vet inte direkt varför men det blir typ roligare och städa då rummet ser ut som nytt igen.

Projektarbete

Mitt projektarbete som jag gör, är om 50-tals pinuppor. Jag valde att göra mitt projekt just om dem för att pinupporna har fängslat mej med sin stil och lekfullhet enda sen jag var liten.  De roligaste med hela arbetet är, att jag ska göra min egna pinuppbok som min slutprodukt. Och då har jag hittat en jätte bra sida där man kan göra sin egna bok. http://www.ifolorboken.se/ (och det är inte dyrt)

På denna sida kan du göra ditt egna fotoalbum eller en bok, och man kan välja mellan olika storlekar på böckerna. Det ända man behöver göra är att ladda ner deras gratisprogram som fungerar som en mall till din bok och sen kan man sitta hemma och fixa med den. Och när den är klar så bara beställer du den så blir den levererad innom en vecka. Bra va? Jag tycker att det är en väldigt smart ide eftersom hur måga orkar framkalla bilder fortfarande och sedan sitta och klippa och klistra in dem i ett album?





Nyårskvällen

Min nyårskväll var rätt lugn, men skönt. Vi va ett sälskap på nio personer hemma hos min kompis hel kvällen. Vi åt middag, spelade spel och sjöng sing star hela natten lång (:


Ett av spelen vi spelade var "med andra ord". Det spelet är sjukt roligt och jag och min lagkopis var grymma (hon förklarade och jag gissade).

Ex: Inte hav utan..?
      - sjö
     Ja. och sen ett RAAWR
     - lejon..... Ja sjölejon
       hahaha

RSS 2.0